Blogs

Tevredenheid instrument medewerkers & de Nationale Studenten Enquête

Geschreven op 8 september 2017

Uit het rapport “Werkbeleving in Hogescholen” blijkt dat medewerkers de “samenwerking tussen teams/opleidingen” in 2016 beoordelen met een 6,0 (uit 10). De mate waarin men elkaar aanspreekt op verantwoordelijkheden beoordeelt men met een 6,5. Onderwijslogistiek kenmerkt zich als een procesketen, waarbij de samenwerking tussen processen erg belangrijk is. Wanneer deze er niet is, is de kans groot dat niet het maximale rendement uit de gehele onderwijslogistiek behaald wordt en er verschillen kunnen gaan ontstaan binnen de onderwijsinstelling. Dit beeld wordt deels bevestigd door een analyse van de Nationale Studenten Enquête 2017. Hieruit blijkt dat er binnen de onderwijsinstellingen grote verschillen zitten in de mate van tevredenheid over o.a. de roosters per sector. Gemiddeld zit er qua algemene studenttevredenheid van de roosters per sector een verschil van 0,49 (op een schaal van 5). Bij sommige onderwijsinstellingen is er zelfs een verschil van 1,46 tussen het hoogst- en laagst gegeven cijfer over de studeerbaarheid van roosters.

Ook wij komen nog veel verschillende werkwijzen en te weinig standaardisatie tegen binnen onderwijsinstellingen. Door samen te werken, de sterke punten uit te lichten en de verbeterpunten integraal aan te pakken creëert men een optimale onderwijslogistieke procesketen.

Hierbij zijn medewerkers in het onderwijslogistieke proces een belangrijke spil. Zij kunnen het verschil maken, als team en als individu. Ieder vanuit zijn of haar eigen professie. Een roostermaker kan invloed uitoefenen op de studenttevredenheid over o.a. de roosters. Hiervoor moet wel de werkbeleving van de roostermaker optimaal zijn en het talent van de roostermaker op de juiste wijze worden ingezet.

Middels de stimuleringsregeling “Vernieuwende HR-projecten” kun je onderwijslogistieke teams een boost geven om uiteindelijk de studenttevredenheid te verbeteren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief