Advies

Senz Interim is in november 2014 opgericht. Een relatief jong bedrijf maar welke zijn fundament vindt in de jarenlange ervaring binnen diverse onderwijsinstellingen, met opdrachten op het gebied van informatiemanagement, onderwijslogistiek, multidisciplinaire samenwerking en competentiemanagement. Senz Interim heeft dan ook een brede bedrijfskundige basis met specialistische kennis.

Quickscan

Laat Senz Interim een kijkje nemen in uw roosterproces. Speciaal hiervoor is een quickscan ontwikkeld waarmee snel en efficiënt uw rooster(proces) geanalyseerd wordt. Deze quickscan is een reflectie-instrument waarmee u antwoord krijgt op bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Waar liggen de kansen?
  • Hoe kunnen deze kansen benut worden?
  • Waarin moeten wij ontwikkelen?
  • Wat zijn de sterke punten van het proces?

De resultaten worden samen met u besproken en desgewenst kunnen wij ondersteunen in het uitzetten en borgen van de acties ter verbetering van het gehele onderwijslogistieke proces binnen uw onderwijsinstelling.

Organisatieadvies

Onderwijslogistiek bestaat uit verschillende ketens, ieder met een eigen plek in de organisatie. Één ding hebben al deze ketens met elkaar gemeen. Ze bestaan grofweg uit 3 onderdelen, namelijk;

  • Medewerkers
  • Processen
  • Systemen

Hoewel het één niet zonder het ander kan, blijkt uit ervaring dat het één soms sneller doorontwikkeld dan het ander. Hierdoor hebben onderwijsinstellingen over het algemeen uiteenlopende deskundigen in dienst, allen met een eigen expertise om de organisatie gericht te kunnen adviseren op het gebied van medewerkers, processen of systemen.

Roosterproces

Een optimaal rooster voor zowel de student als docent en tegelijkertijd de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk inzetten. Het lijkt een utopie, het maken van een rooster is immers geen eenvoudige klus en afhankelijk van meerdere factoren. In het gehele proces van roosteren kunt u tegen meerdere vragen aanlopen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Voldoet de software waar momenteel mee gewerkt wordt en wordt deze optimaal benut?
  • Hoe kunnen wij voldoen aan de toenemende vraag naar huisvesting?
  • Hoe kan de integrale samenwerking in het gehele roosterproces verbeterd worden?

Kortdurende ondersteuning

Ook wanneer u tijdelijk kortdurende ondersteuning nodig heeft in de vorm van een roostermaker / onderwijsplanner of adviseur kunnen wij in uw behoefte voorzien.

Ondersteuning bieden wij zowel op locatie als op afstand.

Informatiemanagement

Om sturing te kunnen geven aan het plan- & roosterproces is een goede data-analyse van wezenlijk belang. Meten is weten. In het plan- en roosterproces vindt veel dataverkeer plaats tussen verschillende afdelingen, processen en systemen.

Wist u dat de data in uw roosterbestanden veel zegt over bijvoorbeeld de lokaalbezetting? Denk hierbij aan piekmomenten, maar ook welk type lokalen veel gevraagd worden en welke amper gebruikt worden. Ook de lokaalbenutting, hoe veel studenten zitten er nou in een lokaal, is te herleiden. Met deze data zou je vervolgens het benodigde aantal m2 onderwijsruimten per opleiding kunnen berekenen.

Lees meer

Onderwijshuisvesting

Het slimmer investeren in huisvesting wordt met de komst van e-learning en afstandsonderwijs steeds belangrijker. Waar voorheen op basis van het aantal studentinschrijvingen redelijk snel een inschatting gemaakt kon worden voor de benodigde huisvesting, is dit tegenwoordig een stuk complexer. Niet alleen e-learning en afstandsonderwijs zijn hier een belangrijke oorzaak van, ook de continu veranderende vorm van onderwijs speelt een rol. Denk hierbij aan kleiner wordende klassen, het aanbod van individueel onderwijs of verschillende vormen van onderwijs.

Lees meer

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.