Basiscursus tot Roostermaker / Onderwijsplanner

Opleiding tot roostermaker/onderwijsplanner (beginnerscursus)

Voel jij je thuis in de wereld van (complexe) planningen en roosters? Zie jij jezelf werken binnen een onderwijsinstelling in het VO, MBO, HBO of WO als roostermaker of onderwijsplanner, maar mis je de kennis en ervaring die hiervoor nodig is? Wil je als zij-instromer aan de slag binnen de onderwijslogistiek bij een onderwijsinstelling? Volg dan onze opleiding tot roostermaker/onderwijsplanner!

Tijdens deze opleiding gaan wij in op het gehele onderwijslogistieke proces van plannen en roosteren binnen een onderwijsinstelling vanuit het perspectief van een roostermaker/onderwijsplanner. We geven je inzicht in de stappen die gezet moeten worden om tot een uiteindelijk (les)rooster te komen, waar en hoe je invloed uit kunt oefenen binnen het proces van plannen en roosteren en hoe je je invloed kunt vergroten.

In een kleine groep behandelen wij op een interactieve manier de verschillende aspecten binnen het plan- en roosterproces. Hierbij wisselen wij een korte theoretische uitleg af met praktische voorbeelden en opdrachten. Alles is erop gericht om jou als deelnemer de praktische vaardigheden mee te geven om zelfstandig als roostermaker/onderwijsplanner aan de slag te kunnen.

Deze cursus behandelt geen specifieke plan- en roosterapplicaties. Een training voor een specifieke applicatie zou een vervolg kunnen zijn op deze cursus. Kijk voor meer informatie hierover op onze website.

Wat kun je aan het einde van de cursus:
  • Je kunt de keten van plannen- en roosteren benoemen en weet wie je ketenpartners zijn en welke informatiesystemen er gebruikt worden.
  • Je hebt kennis van het Nederlands Onderwijssysteem
  • Je kunt verschillende strategieën inzetten voor een complexe planning of roostering;
  • Je bent in staat om processen te analyseren en verbeteringen door te voeren.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten die door verschillende experts gegeven worden en wordt afgesloten met een presentatie/opdracht. Bij het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat dat je kunt gebruiken bij sollicitaties.

Data:
Woensdag 13-3-2024 13.00 – 16.00
Woensdag 20-3-2024 13.00 – 16.00
Woensdag 27-3-2024 13.00 – 16.00
Woensdag 3-4-2024 13.00 – 16.00
Woensdag 10-4-2024 13.00 – 16.00
Woensdag 17-4-2024 13.00 – 16.00
Op aanvraag Individuele coaching
Woensdag 24-4-2024 13.00 – 16.00

 

Minimum aantal deelnemers: 4

Maximum aantal deelnemers: 8

Kosten:
€2.500,- vrijgesteld van BTW, incl. locatiekosten, materialen, koffie/thee/water.

 

Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op!

 

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.