Themabijeenkomst: Student in beeld

05-11-24 | 09:30 - 12:30 | Utrecht

Studievolg is belangrijker dan ooit. Nu persoonlijke leerpaden, modulair onderwijs en maatwerk de nieuwe norm zijn, is de uitdaging van onderwijsinstellingen om grip te houden op het pad dat iedere student volgt. De student moet niet alleen gevolgd worden, maar ook gestuurd en geadviseerd, want zelfregulerend leren leer je niet zelfregulerend. Daarom breidt de rol van de SLB’er uit en wordt deze aangevuld met adviseurs, mentoren, coaches en andere rollen.

Hoe ondervang je deze tendens als onderwijsinstelling? Waar een rol veranderd, veranderen ook de competenties die verwacht worden binnen deze rol. Maar net zo belangrijk is de tools die beschikbaar zijn om studievolg mogelijk te maken. Persoonlijke leerpaden klinken veel mensen als muziek in de oren, maar volgt direct met de vraag: hoe houd je dat allemaal bij?

Voor ROC Midden Nederland hebben wij een dashboard ontwikkeld dat in 1 oogopslag laat zien waar jouw studenten staan. Een fijne tool die vanuit verschillende databronnen conclusies kan trekken en iedere student in beeld brengt. Met deze tool wordt het voor alle rollen die verbonden zijn aan Studievolg makkelijker om informatie op te halen en blijft er meer tijd over voor een goed gesprek met de student.

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de verschijningsvormen van Studievolg en gaan we uitgebreid in op het dashboard dat Studievolg makkelijker maakt. Daarnaast is er ruimte om ervaringen en successen te delen over het in beeld brengen van de student. Deze Best Practises kunnen we meenemen naar onze onderwijsinstelling om de student centraal te laten staan binnen de organisatie.

Aanmelden voor deze themabijeenkomst is gratis tot 22 oktober. Daarna geldt een tarief van €250.

 

 

Wat gaan we doen?

Tijd & locatieTijd en locatie

5 november 2024 09:30 - 12:30
Utrecht
Een lunch is inbegrepen

AanvangsniveauAanvangsniveau

Beginner, Gemiddeld

ModuleAantal aanwezige trainers

1

Inschrijven

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Vragen? Neem contact op

Stuur ons een bericht

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.