EduViewz

Wat is EduViewz?

EduViewz is een online dienst die u inzicht geeft in uw processen en prestaties. EduViewz maakt het mogelijk om sturing aan de organisatie te geven op basis van data. Dit wordt gedaan door de data te visualiseren in gebruiksvriendelijke dashboards. EduViewz is laagdrempelig, en ontwikkeld vanuit jarenlange ervaring en kennis van het onderwijs en de onderwijslogistiek.

Vraag een demo aan:


Dat begint met data

Data is onlosmakelijk verbonden met alles wat we doen. Ook in de onderwijslogistiek gebruiken en genereren we grote hoeveelheden data. Enkele voorbeelden:

  • In HR-systemen worden contracturen en verlofdagen vastgelegd
  • Financiële systemen bevatten informatie over kosten, baten en verplichtingen op allerlei niveaus
  • Studentadministratiesystemen bevatten basisgegevens over studenten, geografische data en bijvoorbeeld informatie over in- en doorstroom
  • De roosters die in roosterapplicaties worden gemaakt en onderhouden zijn gebaseerd op een schat aan informatie. Denk bijvoorbeeld aan beschikbaarheid van lesruimtes, aanbod van onderwijs en de samenstelling van lesgroepen.

Goud

Data is het nieuwe goud. Dit inzicht is in feite niet nieuw, maar nog steeds is het niet overal gemeengoed. Bedenk echter dat gegevens, die door de eerdergenoemde systemen worden gegenereerd, veelal gewoon beschikbaar zijn voor de onderwijsinstelling. Deze gegevens moeten alleen nog ‘gedolven’, gekoppeld en geïnterpreteerd worden. Zowel in de wetenschap als in het werkveld is er brede consensus over de grote waarde die deze gegevens in potentie heeft.

EduViewz is ontwikkeld om op een makkelijke en laagdrempelige manier data aan te leveren. Complexe koppelingen zijn niet nodig, maar als ze noodzakelijk blijken wel mogelijk. U start eenvoudigweg met het aanleveren van Excel-exports en EduViewz doet de rest.

Is dat wel veilig?

U maakt zich uiteraard zorgen om de beveiliging van uw gegevens. Het is goed om te vermelden dat Senz Interim altijd met u in gesprek gaat over de aan te leveren gegevens; wat geen bijdrage levert aan de gevraagde inzichten hebben wij immers niet nodig. Persoonsgegevens hebben we in de meeste gevallen niet nodig waardoor AVG-wetgeving niet van toepassing is.

En de data die we krijgen, slaan we op in een zeer goed beveiligde en gerenommeerde cloudomgeving. Eindgebruikers van de dashboards hebben nooit rechtstreeks toegang tot de data.

Schematisch ziet dat er zo uit:

En dan?

Als we de data eenmaal hebben, en met u hebben besproken hoe bepaalde gegevens geïnterpreteerd moeten worden (geen twee organisaties gebruiken een systeem immers op dezelfde manier) hoeft u alleen nog maar in te loggen op de beveiligde EduViewz omgeving. Wij zorgen voor dashboards die vele vragen beantwoorden uit de verschillende aspecten van de onderwijslogistiek. Soms zult u zien dat zo’n dashboard uitgebreid wordt; doordat we meerdere onderwijsinstellingen bedienen profiteert u van ideeën en uitbreidingen die door uw collega’s aangedragen zijn.

Enkele voorbeelden

Vergelijk de contracturen met de geroosterde uren, of dit nu in het verleden, heden of de toekomst is:

Of bekijk de verdeling tussen de verschillende werkvormen van lessen:

En heel actueel, controleer of het aantal verplaatsingen per lesgroep binnen de perken blijft:

Of het aantal studenten dat per lesuur aanwezig is op locatie:

Hebben we uw interesse gewekt? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op; we vertellen u graag meer!

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.