Informatieanalist

Om sturing te kunnen geven aan het plan- & roosterproces is een goede data-analyse van wezenlijk belang. Meten is weten. In het plan- en roosterproces vindt veel dataverkeer plaats tussen verschillende afdelingen, processen en systemen. Een informatieanalist van Senz Interim biedt ondersteuning door dit naadloos samen te brengen.

Wist u dat de data in uw roosterbestanden veel zegt over bijvoorbeeld de lokaalbezetting? Denk hierbij aan piekmomenten, maar ook welk type lokalen veel gevraagd worden en welke amper gebruikt worden. Ook de lokaalbenutting, hoe veel studenten zitten er nou in een lokaal, is te herleiden. Met deze data zou je vervolgens het benodigde aantal m2 onderwijsruimten per opleiding kunnen berekenen.

Andere voorbeelden van analyses zijn:

  • De inzet van docenten over een week/periode/semester, waar liggen de piekmomenten?
  • Het aantal gerealiseerde uren van klassen en docenten versus de geprognotiseerde uren
  • Het aantal verplaatsingen van studenten tussen verschillende onderwijsgebouwen op de campus
  • Het aantal verplaatsingen van studenten tussen verschillende onderwijsgebouwen op de campus

Wilt u informatie waarmee u kunt sturen op de lange termijn? Dan is het interessant om de roosterbestanden van de afgelopen 3 tot 5 jaren te analyseren. Hieruit wordt duidelijk wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van de gegeven onderwijsuren, maar ook de gevraagde zaaltypen. Managementinformatie welke u weer kunt gebruiken als praatstuk met bijvoorbeeld de afdelingen huisvesting of onderwijsontwikkeling.

Gedurende het jaar is er nauwelijks tijd om deze data te verzamelen en om te zetten in managementinformatie. Gebruik daarom uw vakantie efficiënt. De informatieanalist van Senz Interim ondersteunt u graag bij het genereren van managementinformatie. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is het aanleveren van uw roosterbestanden en aan te geven aan welke managementinformatie u behoefte heeft.

Daarnaast beschikt de hedendaagse roostersoftware over enorm veel functies. In de praktijk blijkt dat niet alle functies bekend zijn bij de roostermakers of efficiënt gebruikt worden. De professionals van Senz Interim hebben jarenlange ervaring met de pakketten en kunnen daarom advies geven op de inrichting van de roostersoftware in de vorm van “coaching on the job”.

Behoefte aan tactisch inzicht in het roosterproces?

Heeft u behoefte aan meer inzicht in het plan- & roosterproces middels managementrapportages? Wij vertalen wij uw managementvraag naar leesbare managementrapportages waarop u vervolgens kunt gaan sturen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en vraagstukken te bespreken.

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.