Themabijeenkomst ‘Impact van flexibilisering’

De afgelopen jaren is al veel gezegd en geschreven over flexibilisering. Er zijn pilots geweest, en initiatieven opgestart die flexibel onderwijs ondersteunen, zoals edubadges en roosteren in tijdsloten. We zien echter dat het onderwijslogistieke proces vaak nog niet optimaal is ingericht om flexibel onderwijs mogelijk te maken. 

Lopen theorie en praktijk hier uiteen? Of heeft het gewoon meer tijd nodig? Hoe dan ook, de daadwerkelijke inbedding van flexibel onderwijs zal de komende tijd nog een behoorlijke impact hebben 

Samen met onderwijsinstellingen willen we kennis uitwisselen over deze impact, en waar mogelijk oplossingen bespreken. Wij denken dat inzicht in data kan helpen om de impact beter te beoordelen, en zijn benieuwd naar de visie van medewerkers in de onderwijslogistiek.  

In de themabijeenkomst is ruimte om ervaringen en vermoedens omtrent de impact van flexibilisering te bespreken. Daarbij werken we toe naar enkele concrete handreikingen: welke stappen kun je nu concreet in gang zetten om flexibel onderwijs écht mogelijk te maken?

 

Kosten: Gratis bij aanmelding voor 1 april 2024, daarna € 250,-.
*Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf zo spoedig mogelijk in. 

 

Themabijeenkomst ‘Data en visualisaties in de onderwijslogistiek’

De onderwijslogistiek staat de komende jaren voor interessante uitdagingen. Vooral de flexibilisering van het onderwijs zorgt ervoor dat in de hele onderwijslogistieke keten veranderingen gaan plaatsvinden. 

Beschikbare data uit systemen kan helpen om deze veranderingen weloverwogen door te voeren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aanmeldcijfers en -conversie? Welke trends zijn zichtbaar in de doorstroom van studenten? En komt de verwachte opkomst van studenten per les voldoende overeen met de daadwerkelijke benutting van de ruimtes? 

Op vragen als deze kan met hulp van data en visualisaties inzicht en antwoord worden gegeven. De antwoorden krijgen betekenis als deze worden gekoppeld aan de doelen van de onderwijsinstelling, op dat moment kan er namelijk écht worden bijgestuurd op basis van de inzichten.  

In de themabijeenkomst verkennen verschillende onderwijsinstellingen samen de doelen die ze nastreven. Daarna wordt onder deskundige begeleiding gekeken hoe betere inzichten in reeds beschikbare data kunnen helpen om op deze doelen te sturen.

Kosten: Gratis bij aanmelding voor 8 februari 2024, daarna € 250,-.
*Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf zo spoedig mogelijk in. 

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.