Themabijeenkomst ‘Persoonlijke professionalisering in de onderwijslogistiek’

Het onderwijs is in beweging en de onderwijslogistiek beweegt mee. De “Best Practises” uit de coronatijd zijn geanalyseerd en worden als standaard geïmplementeerd. Daarnaast veranderd de behoefte van de student, organisatie en docent. Al deze veranderingen vragen om wendbaarheid van de ondersteunende afdelingen en nieuwe manieren van werken.

Is iedereen klaar voor deze stap? De stip op de horizon staat, maar wat vinden de mensen die het mogelijk moeten maken? Op papier zien plannen er vaak fantastisch uit, maar een succesvolle transitie valt of staat met de inzet van de mensen die het mogelijk moeten maken.

Samen met de deelnemers van verschillende onderwijsinstellingen willen we ontdekken wat er mogelijk is om ons personeel te helpen met de weg naar professionalisering. Wij geloven dat mensen het verschil maken in een organisatie. En dat wat je aandacht geeft groeit!

Tijdens deze bijeenkomst zullen Kirsten Zwart (MBO Utrecht) en Jaco van de Meer (MBO Rijnland) hun ervaringen delen met het professionaliseringstraject van hun onderwijslogistieke team. Welke doelen streven zij na? En wat is het resultaat van het gevolgde professionaliseringtraject?

In de themabijeenkomst is ruimte om ervaringen en successen te delen omtrent persoonlijke professionalisering in de onderwijslogistiek. Daarnaast werken we naar concrete tools die we mee kunnen nemen naar onze onderwijsinstelling om professionalisering een boost te geven.

 

Kosten: Gratis bij aanmelding voor 4 juni 2024, daarna € 250,-.
*Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf zo spoedig mogelijk in. 

 

Themabijeenkomst ‘Impact van flexibilisering’

De afgelopen jaren is al veel gezegd en geschreven over flexibilisering. Er zijn pilots geweest, en initiatieven opgestart die flexibel onderwijs ondersteunen, zoals edubadges en roosteren in tijdsloten. We zien echter dat het onderwijslogistieke proces vaak nog niet optimaal is ingericht om flexibel onderwijs mogelijk te maken. 

Lopen theorie en praktijk hier uiteen? Of heeft het gewoon meer tijd nodig? Hoe dan ook, de daadwerkelijke inbedding van flexibel onderwijs zal de komende tijd nog een behoorlijke impact hebben 

Samen met onderwijsinstellingen willen we kennis uitwisselen over deze impact, en waar mogelijk oplossingen bespreken. Wij denken dat inzicht in data kan helpen om de impact beter te beoordelen, en zijn benieuwd naar de visie van medewerkers in de onderwijslogistiek.  

In de themabijeenkomst is ruimte om ervaringen en vermoedens omtrent de impact van flexibilisering te bespreken. Daarbij werken we toe naar enkele concrete handreikingen: welke stappen kun je nu concreet in gang zetten om flexibel onderwijs écht mogelijk te maken?

 

 

 

Themabijeenkomst ‘Data en visualisaties in de onderwijslogistiek’

De onderwijslogistiek staat de komende jaren voor interessante uitdagingen. Vooral de flexibilisering van het onderwijs zorgt ervoor dat in de hele onderwijslogistieke keten veranderingen gaan plaatsvinden. 

Beschikbare data uit systemen kan helpen om deze veranderingen weloverwogen door te voeren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aanmeldcijfers en -conversie? Welke trends zijn zichtbaar in de doorstroom van studenten? En komt de verwachte opkomst van studenten per les voldoende overeen met de daadwerkelijke benutting van de ruimtes? 

Op vragen als deze kan met hulp van data en visualisaties inzicht en antwoord worden gegeven. De antwoorden krijgen betekenis als deze worden gekoppeld aan de doelen van de onderwijsinstelling, op dat moment kan er namelijk écht worden bijgestuurd op basis van de inzichten.  

In de themabijeenkomst verkennen verschillende onderwijsinstellingen samen de doelen die ze nastreven. Daarna wordt onder deskundige begeleiding gekeken hoe betere inzichten in reeds beschikbare data kunnen helpen om op deze doelen te sturen.

Kosten: Gratis bij aanmelding voor 8 februari 2024, daarna € 250,-.
*Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf zo spoedig mogelijk in. 

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.