Themabijeenkomst: Huisvesting

17-09-24 | 09:30 - 12:30 | Utrecht

In studiejaar 22/23 is de hbo-studentpopulatie met meer dan 5% afgenomen. Deze dalende trend is ook waar te nemen in het WO en vanaf 2027 volgt het MBO. Dit brengt de nodige vragen met zich mee over huisvesting, want waar de populatie daalt, krimpt het gebouw natuurlijk niet mee, laat staan de onderhoudskosten.

Met deze kennis is het belangrijker dan ooit om jouw data over huisvesting beschikbaar te hebben. Hoeveel oppervlakte heb je nodig per student, wat kost een m2 per jaar, welk percentage van de inkomsten per student gaat naar onderhoud en is dat voldoende om alles rond te krijgen? Waardevolle cijfers die snel laten zien waar knelpunten zitten en welke conclusies daaraan verbonden moeten worden.

Ook wanneer er sprake is van groei kan inzicht in huisvesting verhelderende conclusies geven. Hoe kan je bijvoorbeeld het best dat nieuwe gebouw invullen? Zijn er meer collegezalen nodig of werkplekken? Welke aanpassingen kan ik in mijn planning doen om het roosteren van mijn toch al krap beschikbare ruimtes iets te versoepelen? Met al deze, en nog veel meer vraagstukken kan data je helpen.

Tijdens deze bijeenkomst laten wij zien hoe data over huisvesting kan worden opgehaald, verwerkt en welke conclusies hieraan verbonden kunnen worden. Door met elkaar in gesprek te gaan leren we van elkaar hoe fluctuatie in studentaantallen invloed kan hebben op huisvesting en wat we kunnen doen om hier grip op te krijgen.

Aanmelden voor deze themabijeenkomst is gratis tot 5 september. Daarna geldt een tarief van €250.

 

 

Wat gaan we doen?

Tijd & locatieTijd en locatie

17 september 2024 09:30 - 12:30
Utrecht
Een lunch is inbegrepen

AanvangsniveauAanvangsniveau

Beginner, Gemiddeld

ModuleAantal aanwezige trainers

1

Inschrijven

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Vragen? Neem contact op

Stuur ons een bericht

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.