Kees van Wijngaarden

Terug naar vorige pagina

Al mijn hele werkzame leven ben ik actief in het hoger onderwijs van Nederland. Begonnen als onderwijsadviseur bij een faculteit van de TU Delft ben ik me steeds meer gaan richten op de onderwijsondersteunende processen. In eerste instantie op het studievolg proces en daarbij ook mijn blikveld verruimd naar het MBO. Vervolgens mijn tanden mogen zitten in het hele aanmeldproces door vanaf het begin betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Studielink. Daarna ben ik steeds meer projecten gaan doen op het gebied van plannen en roosteren. Een heel interessant gebied, waar veel informatie en mensen bij betrokken zijn.

De laatste jaren vooral betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs, namelijk flexibiliseren en leven lang ontwikkelen. Dit doe ik zowel binnen het MBO als informatie adviseur als binnen het HBO als onderwijslogistiek adviseur. Interessant is het om een toekomstvisie om te zetten naar de ondersteunende processen. In dit hele proces is een goed gevulde onderwijscatalogus belangrijk zodat voor zowel reguliere studenten als cursisten duidelijk wordt wat hun keuzemogelijkheden zijn om een eigen studieroute samen te stellen. Meer keuzemogelijkheden betekent ook een andere manier van plannen en roosteren, want uiteindelijk moet je als instelling de keuzes van een student waar kunnen maken. Dit vraagt wel een ander en nieuw plan- en roosterproces waarbij de vraag van de student centraal staat.

Mijn kracht ligt vooral in het analyseren en doornemen van de problemen en processen. Problemen zijn meestal complexer dan men denkt, maar vragen meestal wel om simpele oplossingen. Soms liggen die voor de hand, maar vaak zit er meer achter dan je op het eerste oog ziet. Ik denk graag op een creatieve manier mee op zoek naar de juiste oplossingen, om die daarna samen met de klant te implementeren.

 

Portretfoto van Kees van Wijngaarden. Senior Consultant Onderwijslogistiek. Biedt ondersteuning of advies bij uw onderwijsinstelling. Ruime kennis en ervaring in onderwijslogistiek.

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.