Actueel

Collega aan het woord: Fabian Ellenberger – EarlyBridge
Geschreven op 27 november 2023

Mijn eerste opdracht bij Senz Interim, begon als projectcoördinator bij EarlyBridge. Nu het project is voltooid, kan ik niets anders dan terugkijken op de prachtige ervaring dat het voor me is geweest, waarin samenwerken met een fantastisch team en bijdragen aan hun missie centraal stonden. Het proces begon met een grondige analyse van de bestaande

Lees verder
Collega aan het woord: Dineke van der Neut – Liemers College
Geschreven op 8 november 2023

Als formatieplanner vervul je een essentiële functie als schakel tussen het schoolbestuur en het onderwijzend personeel met betrekking tot personeelsbezetting. Gedurende de afgelopen zes maanden heb ik de rol van formatieplanner mogen vervullen bij het Liemers College. Tijdens deze opdracht was het mijn verantwoordelijkheid, samen met een collega, om alle facetten van personeelsbezetting te coördineren.

Lees verder
Afstudeeropdracht Mathijs- Master Data Driven Business
Geschreven op 20 juli 2022

Mijn naam is Mathijs ter Keurs en ik volg de master Data Driven Business. Begin dit jaar ben ik in contact gekomen met Senz Interim over een afstudeeropdracht. Zij hadden een idee voor een mogelijke opdracht. Voor Senz Interim en mij bleek het een goede afstudeeropdracht en dus ben ik in februari begonnen onder begeleiding

Lees verder
Terugbuigen?
Geschreven op 11 juli 2022

Nu we weer terugkomen uit een hectische periode en iedereen weer snakt naar het normale leven, is het tijd voor reflectie op wat we geleerd hebben. Een Engels gezegde is: “Never waste a good crisis”. We hebben ervaren dat onderwijs geven op afstand mogelijk is dankzij Teams en andere technologische middelen en dat grote hoorcolleges

Lees verder
Van registreren naar regisseren – een transitie in de onderwijslogistiek
Geschreven op 21 maart 2022

 De hele wereld is op dit moment in verandering en dit leidt tot veel onrust. We komen net uit een pandemie waarin we geconfronteerd zijn met een nieuw virus en daarom heen maatregelen waar we allemaal last van hebben gehad. De pandemie is nog niet voorbij of we rollen een nieuwe koude oorlog in, maar

Lees verder
Benut dit jaar nog jouw opleidingsbudget!
Geschreven op 24 november 2021

Wist je dat er meer mogelijkheden zijn om je opleidingsbudget in te zetten dan je wellicht denkt? Misschien weet je niet goed wat jouw opleidingsmogelijkheden zijn, of weet je wel wat er mogelijk is, maar niet welke opleiding of training het beste bij je past. In de meeste onderwijs cao’s is een opleidingsbudget opgenomen. Een

Lees verder

Workshops

Regelmatig organiseert Senz Interim workshops en events waar medewerkers van verschillende onderwijsinstellingen bij elkaar komen om te brainstormen over diverse actuele onderwerpen op het gebied van onderwijslogistiek

De workshops vinden plaats onder leiding van één of meerdere professionals. Tijdens de workshops worden de meest actuele onderwerpen besproken, bijvoorbeeld hoe men om kan gaan met de toenemende vraag naar huisvesting of hoe piekmomenten in het roosteren opgevangen kunnen worden.

Na afloop hebben de deelnemers nieuwe inzichten en zijn in staat om met een frisse blik naar de bestaande processen te kijken.

Naast het organiseren van workshops met open inschrijving, organiseert Senz Interim ook incompany workshops.

Hieronder staan de komende workshops vermeld. Door op de knop aanmelden te klikken wordt meer informatie getoond over de workshop.

Workshops

Events

 • 13
  dec
  Masterclass Studentbetrokkenheid
 • 20
  dec
  Module: Pers. effectiviteit in onderwijslogistiek
 • 18
  jan
  Workshop Power BI: voor onderwijsplanners en roostermakers

Masterclass Studentbetrokkenheid

woensdag 13 december

Ontdek de kracht van Business Intelligence in het verbeteren van studentbetrokkenheid!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Business Intelligence (BI) om inzicht te krijgen in en om de studentbetrokkenheid te verbeteren? Dan nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan onze aankomende masterclass, in samenwerking met SIMAC IDS.

Deze masterclass biedt een unieke kans om dieper in te gaan op het gebruik van BI in het onderwijs, met als belangrijke onderwerp studentbetrokkenheid. Of je nu een BI-expert bent, een collega-consultant, of een medewerker van een onderwijsinstelling, onze masterclass brengt praktijkervaringen en mogelijkheden die Business Intelligence te bieden heeft samen.

Onze masterclass biedt een handreiking om effectief om te gaan met steeds uitdagender wordende onderwijslogistieke problemen, met een focus op de groeiende studentenpopulatie, internationalisering, en huisvestingsvraagstukken. We streven naar een verbeterde studentwelzijn en -betrokkenheid.

 

 

Tijd en locatie
13 december, 13:00 - 14:00
Online
Inschrijven & Programma

Module: Pers. effectiviteit in onderwijslogistiek

woensdag 20 december

Tijdens onze werkzaamheden worden we geconfronteerd met deadlines en onze agenda lijkt soms te overspoelen met afspraken en vergaderingen. Het lijkt soms alsof anderen hun werk rustiger kunnen doen en meer de tijd ervoor hebben. Toch is dit niet altijd het geval en gaat het om het managen van je tijd en prioriteiten stellen en ervoor zorgen dat je effectief bent op een manier die bij jou past waarbij je niet over je eigen grenzen gaat.

Daar komt ook een stuk communicatie bij kijken waarbij je met de ene persoon heel makkelijk een gesprek aan kan gaan, maar bij een ander heb je het idee op weerstand te stuiten. Door bewuster te worden met welke gesprekspartners we te maken hebben en waar we zelf staan, zal communicatie makkelijker af te stemmen zijn en zorgt dit voor rust tussen jou en je collega’s.

 We hebben ervaring met fysieke en online werkomgevingen, maar toch blijft het soms lastig om effectief te blijven en je tijd en communicatie goed te managen in beide omgevingen. De module “persoonlijke effectiviteit in onderwijslogistiek” focust op onze rol in onderwijslogistiek en door een praktische aanpak kijken we naar onze communicatie en identificeren we hoe we meer en betere resultaten behalen met minder inspanning en frustratie.

 Wat gaan we doen?

Tijdens deze module:

 • Verkennen we onze invloed binnen onderwijslogistieke ketens.
 • Leren we hoe we onze standpunten vanuit onze rol als onderwijslogistieke expert kunnen overbrengen en laten gelden.
 • Leren we onze eigen communicatiestijl en die van anderen.
 • Bekijken we hoe we meer en betere resultaten kunnen behalen door efficiënt onze tijd in te delen en frustratie beheersbaar te houden.

 

Tijd en locatie
20 december, 13:00 - 16:00
Fysiek- Locatie Het Eeftink 11-31, Enschede
Kosten
Deelname aan de workshop kost € 400 ,- per persoon. Vrijgesteld van BTW.
Er worden geen extra kosten voor studiemateriaal in rekening gebracht.
Programma

 

 

Aanvangsniveau
Beginner - Gemiddeld - Gevorderd
Aantal aanwezige trainers
1
Inschrijven & Programma

Workshop Power BI: voor onderwijsplanners en roostermakers

donderdag 18 januari

 

Ontdek de kracht van Data Driven Onderwijslogistiek met Power BI!
Wil je graag meer inzicht krijgen in je onderwijsplanning en roosters?
Ben je geïnteresseerd in het visualiseren van data om betere beslissingen te nemen?
Dan is deze workshop iets voor jou!

Dag 1:  donderdag 18 januari 2024
Dag 2:  vrijdag 19 januari 2024*

*Dag 1 is een workshop op zichzelf, dag 2 is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers die ook dag 1 hebben bijgewoond.

Tijd en locatie
18 januari, 10:00 - 16:00
Het Eeftink 11-31, Enschede
Kosten
Deelname aan de workshop kost € 600 ,- per persoon. Vrijgesteld van BTW.
Er worden geen extra kosten voor studiemateriaal in rekening gebracht.
Lunch
Bij de workshop is een lunch inbegrepen.
Programma

Op de eerste dag dompelen we je onder in de wereld van Business Intelligence (BI) en introduceren we je in de krachtige mogelijkheden van Power BI. Leer de basisprincipes van BI, ontdek hoe je data op orde brengt en maak kennis met verschillende visualisatietechnieken die specifiek relevant zijn voor onderwijsplanners en roostermakers. Tijdens praktische oefeningen bouw je je eigen dashboard met begeleiding van ervaren BI-consultants.

Ga naar huis met de vaardigheden om zelf data inzichtelijk te maken en waardevolle trends en inzichten te ontdekken.

Tijdens de optionele tweede dag gaan we dieper in op Power BI en verkennen we de meerwaarde van dashboards voor onderwijslogistiek. Leer hoe je Power BI kunt onderscheiden van andere oplossingen, ontdek hoe dashboards kunnen leiden tot strategische besluitvorming en krijg inzicht in het bouwen van een strategische aanpak met behulp van visualisaties. Onder begeleiding van ervaren consultants ga je aan de slag met geavanceerde visualisaties en dashboards, waarmee je nog meer meerwaarde kunt bieden aan je planning- en roosterproces. De 2e dag start om 9:00 en eindigt met een gezamenlijke lunch rond 13:00.

Deelnamekosten dag 1: €600,-
Deelnamekosten dag 1 en dag 2: €1000,-
Aanvangsniveau
Beginner - Gemiddeld
Aantal aanwezige trainers
2
Inschrijven & Programma

Workshops & Events onderwijslogistiek

Regelmatig organiseert Senz Interim workshops en events waar medewerkers van verschillende onderwijsinstellingen bij elkaar komen om te brainstormen over diverse actuele onderwerpen op het gebied van onderwijslogistiek.
Schrijf je hier in

Quickscan

Laat Senz Interim een kijkje nemen in uw onderwijslogistiek proces. Speciaal hiervoor is een quickscan ontwikkeld waarmee snel en efficiënt uw onderwijslogistiek(proces) geanalyseerd wordt.
Quickscan

Projectmanagement

Een project kenmerkt zich door een afbakening in tijd, geld, mensen en door een concrete opdrachtformulering met SMART geformuleerde einddoelen.

Advies

Voor kennis en ervaring in het onderwijs weten de consultants van Senz. Interim de balans te vinden tussen medewerkers, processen en systemen.

Interim management

Met onze dienstverlening creëert u dan ook een solide basis waarmee u na afsluiting van het interim traject kunt verder bouwen.

Professionalisering

De specialisten van Senz Interim hebben jarenlange kennis en ervaring op het gebied van roosteren en het verzorgen van trainingen.

Quickscan

Laat Senz. Interim een kijkje nemen in uw roosterproces. Speciaal hiervoor is een quickscan ontwikkeld waarmee snel en efficiënt uw rooster(proces) geanalyseerd wordt.

Over ons

Senz. Interim is in november 2014 opgericht. Een relatief jong bedrijf maar welke zijn fundament vindt in de jarenlange ervaring binnen diverse onderwijsinstellingen, met opdrachten op het gebied van informatiemanagement, onderwijslogistiek, multidisciplinaire samenwerking en competentiemanagement. Senz. Interim heeft dan ook een brede bedrijfskundige basis met specialistische kennis.

TODO: BLOG SWIPER

CMS

Software is slechts een instrument. De processen hieromheen blijft mensenwerk. Als medewerker heb je op meerdere manieren invloed op de gehele onderwijslogistieke keten.

Soms loopt het stroef binnen een team, waardoor werkzaamheden door elkaar lopen en tijd niet efficiënt benut wordt. Wellicht ontbreekt het aan een stuk leiderschap of is men niet bewust van elkaars capaciteiten. Hierdoor kunt u behoefte hebben aan:

 • Coaching
 • Teamcoaching
 • Veranderbegeleiding
 • Leiderschapsontwikkeling
 • (Team)assesments
 • Talentanalyses

Senz. Interim gaat uit van een participatieve aanpak.
De ene keer een workshop, dan weer kleinschalige coaching.

Elk team en elke medewerker is uniek, wij staan dan ook voor maatwerk.

Interim Management

Onderwijslogistiek; een begrip van slechts enkele letters, maar waar ontzettend veel onder valt. Het omvat immers de gehele Student Life Cycle, van oriëntatie tot alumni. Een wereld die continu in beweging is, zowel op het gebied van medewerkers, systemen als processen. Denk bijvoorbeeld aan de steeds geavanceerdere systemen voor het maken van een rooster of het realtime monitoren van de bezetting van een gebouw. Daarnaast is de flexibilisering van het onderwijs een uitdaging voor zowel de processen als de systemen en uiteindelijk de medewerkers.

Door ziekteverzuim, wisseling in het personeel of simpelweg het ontbreken van de benodigde kennis kunt u behoefte hebben aan ondersteuning. De consultants van Senz. Interim hebben ruime kennis en ervaring in het onderwijs, waardoor zij ingezet kunnen worden als:

 • Programmamanager onderwijslogistiek
 • Teamleider tentamen- of roosterbureau
 • Projectleider voor onder andere verandertrajecten en implementatie van nieuwe software
 • Roostermaker

Hierbij stimuleren zij de collega’s op het gebied van zelfsturing, persoonlijke ontwikkeling en integrale samenwerking. Immers; daar waar in het verleden de structuur in de hiërarchie leidend was, wordt tegenwoordig steeds meer geïnvesteerd in het principe van zelfsturing. Leidinggevend personeel wordt steeds meer geacht om medewerkers te stimuleren met eigen ideeën te komen en hun invloed te laten gelden. Met onze dienstverlening creëert u dan ook een solide basis waarmee u na afsluiting van het interim traject kunt verder bouwen.

Onze opdrachtgevers

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijslogistiek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de Senz Interim nieuwsbrief.

Please wait...

Hartelijk dank voor het aanmelden op de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een bevestigingsmail naar u verzonden. Deze moet u eerst bevestigen voordat u mails van ons zult ontvangen.